Accès directe a sala

viiI Webinar:  Costums versus innovació: Dones asiàtiques als audiovisuals

14/03/2022 (17 – 19.30h)
  • Moderació: 

    • Beatriz de Ory (Metges del Món)
    • Andrea Milán (ACPP)

 

  • Ponents: 

    • Marta Huanling. Integrant de Catàrsia, el col·lectiu artístic-polític de asiáticodescendientes de Catalunya. Va finalitzar els seus estudis superiors en cinematografia a l’escola de cinema Bande à Part de Barcelona i actualment està cursant un màster ofert conjuntament per la UOC i el Festival de Sitges especialitzat en la creació i distribució de cinema fantàstic i ficció contemporània.
    • Kim Hernández. Tècnica de realització de projectes audiovisuals i espectacles graduada en l’institut La Mercè. Ha col·laborat en curtmetratges com 2ªAD en ‘O no serà’ de Sally Fenaux i com a operadora de càmera en ‘A Violent Act of Love’ de Berjer B. Capati. Treballa en la productora Camille Zonca i és membre del comitè d’experts i co-guionista del programa de Betevé ‘Oh My Goig’.
 
Les dones asiátiques als audiovisuals, del costum a la innovació, deixant enrere l’animi

Ens agradaria poder dir que estem acostumats a veure persones d’origen asiàtic en les nostres pantalles, però no és així. Durant el diagnòstic realitzat al llarg d’aquest projecte hem vist l’absoluta falta de representació de persones asiàtiques al cinema, la televisió o els anuncis que veiem avui dia.

El seu paper dins de les pantalles, sobretot en produccions occidentals mainstream, s’ha limitat a papers relacionats amb ambients marginals o de servei, com pot ser la prostitució o els serveis domèstics o amb la ciència-ficció i les arts marcials, com a producte exportat en massa. Tot això envoltat d’un halo d’infantilització, molt influït per l’animi japonès, i la fetichización.

Però més enllà d’això, poc sabem de cineastes, guionistes, artistes i actrius asiàtiques, de com estan representades darrere de les pantalles, si estan en els equips de direcció, si creen i distribueixen, etc.

Sobre la seva història i sobre el seu futur parlarem amb Marta Huanling, del Col·lectiu asiàtic-descendent Catarsia i amb Kim Hernández, realitzadora audiovisual i co-guionista del programa de Betevé ‘Oh My Goig’.